GEOFF PALMER – PULLING OUT ALL THE STOPS

De Amerikaanse muzikant en songschrijver Geoff Palmer was de oprichter van de sinds 2010 meedraaiende garagerock en punkrock spelende formatie ‘The Connection’ uit Rochester, New Hampshire. In die band speelde ook Brad Marino mee, de man van wie we hier heel recent ook nog zijn mooie nieuwe soloplaat “Extra Credit” mochten bespreken.

Ook Geoff Palmer treedt nu naar buiten met een eerste soloplaat die de titel “Pulling Out All The Stops” kreeg. Van zijn punkverleden heeft deze zanger-gitarist echter nog helemaal geen afscheid genomen, want de zestien tracks op dit nieuwe album worden met eenzelfde power en energie gebracht als in zijn beste jaren bij zijn vorige bands ‘The Guts’, ‘The Queers’, ‘The Nobodys’, ‘The Connection’ en de daaruit ontstane gelegenheidsgroep ‘The New Trocaderos’.

Zijn ‘long time buddy’ Brad Marino speelt trouwens op basgitaar mee bij vier tracks op deze plaat. Andere gastmuzikanten die een bijdrage hebben afgeleverd zijn Adam Cargin op gitaar, bas en drums, Jameson Savage en B-Face op basgitaar, Zack Sprague op gitaar, Kris Rodgers op piano en diverse drummers met Rodger Shosa, Craig Sala en Rick Orcutt. Dave Strong zorgt voor backing vocals op twee nummers: de stevig doordrammende openingstrack “This One’s Gonna Be Hot” (zie video) en “Velcro Shoes”.

Een beroemde fan van ‘The Connection’ en van het werk van Brad Marino en Geoff Palmer is niemand minder dan Little Steven Van Zandt, de gitarist van Bruce Springsteen’s ‘E Street Band’. Hij draait regelmatig werk van hen in zijn populaire radioprogramma. We begrijpen dan ook volledig dat hij van deze punkrockers houdt, want songs als “I Like Murder Too” (de enige song die net meer dan 3 minuten duurt), “Giving In”, “Got The Skinny” of “Everything Is Cool” zijn dynamische gitaarrockers die perfect in Van Zandt’s eigen muziekstijl passen.

De twee nummers “We Can’t Do It” en “Punker Than Me” halen net de 2 minuten tijdsgrens niet en de overige dertien songs klokken allemaal ergens tussen 2 en 3 minuten af, zoals het voor echte powerpop- en punkrocknummers behoort te zijn. De meest commercieel klinkende liedjes zijn volgens ons “Paper Heart” en het als bonustrack toegevoegde “That’s What You Do”, twee nummers die misschien wel voldoende potentieel hebben om tot radiohitjes te kunnen uitgroeien.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rum Bar Records (CD) / Stardumb Records (LP)
Distr.: Sonic RendezVous

video